SvT Vildmark

I maj månad 2002 fick Joakim möjlighet att resa runt med Bobbo Nordenskiöld och ett filmteam från SvT Luleå. Under tre veckor filmades två program till serien Vildmark, som sedemera sändes under hösten samma år. Programmen blev väldigt lyckade och lockade närmare en miljon tv-tittare under två söndagar.
 
Joakim tog med Bobbo på en delvis äventyrlig resa med bl a ridning längs en av inkafolkets gamla vägar. De fortsatte sedan till fots för att slutligen annalkas den glömda staden Machu Picchu. Resan fortsatte söderut, till kondorerna i Colca Canyon och vidare till Titicacasjön. Upplägget påminner mycket om de resor vi arrangerar varje år, I Inkafolkets Fotspår. Filmen ger en utmärkt introduktion till södra Peru, vilken resa man än väljer. Vi hoppas ni har haft möjlighet att se den i annat fall kan ni kontakta oss så ordnar vi det.
 

Packat & Klart

Både Joakim och Alex har tidigare arbetat med SvT och privatfilmare. Alex har bl a hjälpt till vid inspelningen av Packat & Klarts reportage från Solfesten Inti Raymi, också det 2002. Han har även rest med Kicki Hankell som gjort en film om det märkliga stenbiblioteket i Ica.
 

På Spåret

Joakim arrangerade det praktiska runt filmningen till SvTs populära program På Spåret. Han hjälpte Ingvar Oldsberg och filmteamet som besökte Lima & Cuzco 1999, och medverkade vid inspelningen av inslagen.