Om Peruspecialisten

ALEXITO Peruspecialisten är ett litet företag som sedan 1982 specialiserar sig på personligt arrangerade kvalitetsresor till Peru & Latinamerika. Vi är numera fem personer som är engagerade i reseplanering och färdledning i Sverige och Peru. Joakim är frontfigur och sedan 2002 den drivande kraften. Alex trappar ner sitt deltagande men återfinns som färdledare, gästföreläsare och kursledare. Dayana jobbar heltid på kontoret med reseinformation och reseplanering för såväl grupper som enskilda resenärer. Enrique är vår viktige  kontaktperson, guide och reseledare i Peru. Kungsbackabon Ola Flykt tillbringar delar av året i Peru och hjälper oss sedan 2004 som färdledare.

 

 

Peru – hett resmål

Peru blir ett alltmer populärt resmål och exponeras allt mer i media. Fler och fler söker sig från den traditionella charterturismen och vill uppleva en ny utmanande kontinent – Sydamerika! Där har Peru en mycket privilegerad position eftersom det erbjuder en förnämlig naturupplevelse med unik kultur & levande historia få andra länder i världen kan mäta sig med. Välplanerade gruppresor med fylligt innehåll, bekvämt boende och  transporter och givetvis mycket initierad reseledning och guidning, är stommen i vårt reseutbud. En ihållande trend är samtidigt att varje enskild resenär i allt större grad vill utforma sitt eget program. Våra skräddarsydda program ger denna möjlighet i Peru och vi arbetar aktivt med att hela tiden förbättra uppläggen för skräddarsydda resor.

 

 

Hur arbetar vi?

Vi är en liten organisation med enkla medel. Vi arbetar från vårt mysiga kontor i Hammarby Sjöstad där vi finns tillgängliga via telefon, mejl och självklart även personliga besök. Vi har satsat på en vacker och informativ broschyr om Peru och våra resor och den har blivit mycket uppskattad bland alla kunder. Denna utkommer ungefär vartannat år men kompletteras med nyhetsbrev som skickas till alla i vårt register 3-4 ggr om året. I nyhetsbrev och förstås på vår hemsida finns alltid uppdaterad info om vilka resor som är på gång samt aktuella priser. Marknadsföringen är sparsam men vi syns med små annonser i resemagasin, dagspress och branschtidningar. Vår största tillgång är nöjda kunder som rekommenderar släkt, vänner och bekanta att resa med oss. Hundratals personer har rest med oss sedan starten 1979. Vi håller kontakt med många av dem och vill Du ha prata med någon som varit med på en nyligen genomförd resa så finns det flera referenspersoner. Journalisten Jörgen Ulvsgärd reste med Joakim till Klassiska Södra Peru hösten 2011. Läs hans berättelse om Peru, inkas historia och dagens kultur i DNs stora söndagsartikel publicerad 12/12 2012,  ”Peru – ett land med två själar…”

 

 

DN:s artikel om hur allt började

Som en kort introduktion till våra resor och hur det hela började, kan Du surfa över till Dagens Nyheter och läsa artikeln från DN:s söndagsbilaga, 31 januari 1999, ”Vägvisare till inkarikets skatter…”

 

 

Resegarantier – en självklarhet

Självklart  följer vi Lagen om Paketresor och Resegarantilagen och har genom Swedbank och Nordea ställt erfoderlig garanti till Kammarkollegiet. Det ger oss full laglig rätt att arrangera och marknadsföra våra resor. Framförallt ger det våra kunder den trygghet de har rätt till.


Snabb info

 

PERUSPECIALISTEN

Vi arbetar för tillfället hemifrån och har endast möjlighet att ta emot förbokade digitala möten via Zoom eller Teams. Självklart går det även bra med ett vanligt samtal eller flerpartssamtal.

Öppettider

Måndag-torsdag
Kl. 10.00-14.00
 

Telefon

08-649 07 30
Mån-tors 10.00-14.00

E-post

info@peruspecialisten.se

Postadress

Byängsgränd 14
120 40 Årsta

Organisationsnummer

556863-9214

Bankgiro

Bankgiro: 789-4900