Personligt resande

Personligt resande

Som svensk-peruaner känner vi naturligtvis extra starkt för båda våra länder och vi vill gärna se oss som brobyggare i strävan efter en större och djupare kontakt mellan Norden och Anderna.

 

Inför resan

Den personliga kontakten med varje resenär är mycket viktig för oss och vi tycker det är något dagens resebransch till viss del saknar. Vi finns tillgängliga via telefon och e-post för att besvara frågor om Peru och våra resor och vi själva följer ofta med som färdledare under gruppresorna. Vi erbjuder en högst personlig service från första telefonsamtalet till dess att resan är avslutad.
Varje resa ska bli en unik upplevelse, både för oss och för alla vi färdas med. Vi tror att man har störst utbyte av en resa om den sker i små, flexibla och väl sammansvetsade grupper. Det erbjuder vi! Högst följer 24 personer med i varje grupp men ofta består den av endast 8-14 deltagare. Vissa resor har max 15-16 deltagare som t ex Möjligheternas Peru eller Ecuador & Galapagos.

 

Praktiska råd

Inför en lång resa till Peru och Sydamerika är det mycket att tänka på. Klimat och valuta, kläder, pass och reseförsäkring, telefonnummer och adresser, reselitteratur och flygbiljetter. När Du anmäler Dig till en resa får Du på posten en detaljerad lista över alla praktiska frågor Du bör tänka på. Naturligtvis finns vi också tillgängliga på telefon och e-post för att besvara Dina frågor och funderingar kring vårt kommande äventyr. Varje deltagare i våra gruppresor får även ett litet info-pack med ytterligare information om vårt resmål, bok och karta.

 

Informationsträffar

Inför varje gruppresa sammankallar vi alla deltagare för en särskild informationsträff . Vi bekantar oss då med varandra och vi får tillfälle att berätta mer om Peru, om resans upplägg och ta upp många praktiska frågor. Självklart är Du också alltid välkommen till vårt kontor i Hammarby Sjöstad!

 

På plats i Peru

Vi själva följer alltid med på hela gruppresan i Peru och vårt personliga deltagande garanterar engagemang, trygghet och kunnig färdledning. Under resan fungerar vi som allmän Peruguide, tolk och allt-i-allo. Vi ser till att alla praktiska detaljer fungerar och att alla är nöjda. Resenärerna är gäster i vårt land och vi försöker stå till deras förfogande 24 timmar om dygnet. På många platser anlitar vi även lokala, engelsktalande guider som besitter breda och djupa kunskaper om just den plats vi ska besöka.

I så hög grad som möjligt gynnar vi ortens lokala näringsidkare som får kontant betalning. Vi har personliga kontakter med alla hotell, bussägare, chaufförer och guider som vi anlitar under resan. Vårt nära samarbete under många år skapar det förtroende som är nödvändigt för en lyckad resa. Tillsammans utformar vi ett personligt program som ska bli ett minne för livet för alla inblandade.

 

Flyg

Flyget över Atlanten tar nästan 13 timmar (från Amsterdam) i ren flygtid och då krävs ett bekvämt och pålitligt bolag. Vi flyger i regel holländska KLM via Amsterdam som än så länge är det bästa alternativet. Inom Peru finns flera flygbolag och vi brukar i allmänhet välja något av de större, såsom LanPeru eller StarPeru. De är båda väletablerade med stora flottor och moderna flygplan. Inrikes flygningar sker oftast i Boeing 737 eller Airbus 320.

 

Mat & husrum

Vår erfarenhet säger oss att de allra flesta inte vill lägga ut pengar på stora mastodonthotell och onödig lyx. På våra rundresor bor vi i regel på mindre medelklasshotell motsvarande *** tre stjärnor enligt den lokala graderingen. All nödvändig service finns och rummen är bekväma, rena och fräscha med dusch och toalett, varmvatten dygnet runt. Amerikansk frukost serveras på hotellrestaurangen och under turen ingår en del luncher eller middagar, dock inte helpension. Detta av praktiska skäl och för att vi vill ge Dig en chans att själv välja mat och restaurang. För det mesta går vi ut och äter tillsammans och en vanlig måltid kostar runt 60 kronor .

 

Transporter

I allmänhet använder vi minibussar för stadsrundturer, transfer till flygplatsen och kortare utflykter. Vi färdas även lite längre sträckor över Andernas högland i chartrade minibussar. På de längre transportsträckorna som mellan Arequipa och Nazca åker vi större, bekväma bussar. Dessa är av mycket hög standard, moderna Volvo- och Scaniabussar för landsväg som erbjuder en säker och komfortabel färd.