Medarbetare

Välkommen till oss på Peruspecialisten! Tveka inte att kontakta någon av oss för att få mer information om våra resor. Du kan självklart komma in för ett personligt besök, ring oss så bokar vi en tid. Vi finns i Hammarby Sjöstad, c:a 15 minuter från Stockholm city.


Joakim Bendezu

Reseproducent, Färdledare

Telefon 08-649 07 30

joakim@peruspecialisten.se

 

Hos Joakim väcktes intresset av resor efter en två år lång vistelse i Peru, Bolivia och Ecuador då många privata studieresor varvades med vissa färdledaruppdrag. Efter några år i Stockholm då reseplanerande delades med familjebildning och universitetsstudier i Latinamerikakunskap, spanska och portugisiska, flyttade Joakim med familjen tillbaka till Peru. Här följde en intensiv fyraårsperiod med många resor kors och tvärs i Peru, alltid som ledare för våra egna grupper. Från 2002 återfinns hela familjen i Stockholm där verksamheten nu anpassas efter nya förutsättningar. Nu är det till större delen kontorsarbete som gäller och Joakim har det dagliga ansvaret för företaget. Några gånger om året blir det tillfälle att resa iväg med våra grupper, vilket naturligtvis är en riktig höjdpunkt! Joakim har stor insikt om Perus samhälle, med ett särskilt intresse för de gamla indiankulturernas historia. Joakim guidar själv sina resor på svenska och hans kunskap och berättarglädje har gjort honom till en mycket populär och uppskattad reseledare.


Dayana Prada

Resekonsult

Telefon 08-649 07 30

dayana@peruspecialisten.se

 

Dayana brinner verkligen för Latinamerika! Ursprungligen kommer hon från Colombia, växte upp i Sverige och har rest mycket, både privat och professionellt, till olika delar av Latinamerika. Tack vare hennes tidigare arbeten på bl.a. flygplats, flygbolaget TAM Airlines, Brasilienspecialisten och Inca Tours har hon ett mångsidigt perspektiv och en unik kompetens när det gäller att arrangera den perfekta resan. Hennes porlande skratt och alltid positiva inställning är en stor tillgång och glädjespridare för kunder såväl som medarbetare. Dayana arbetar heltid hos oss sedan 2010 och har huvudansvar för våra individuella paketresor och skräddarsydda program.


Alejandro Bendezu

Grundare, Färdledare

alex@peruspecialisten.se

 

Alejandro -även kallad Alex- föddes 1936 i Aucará, en liten by uppe på Anderna i södra Peru. Han kom till Sverige på sextiotalet och är sedan 1972 svensk medborgare. Snart arrangerade och ledde Alex första resan till Sydamerika och sitt hemland Peru. Detta gav mersmak och firman ALEXITO bildades 1982. Under följande år arrangerade Alex resor på sin fritid och semester från tjänsten på Statistiska Central Byrån i Stockholm. Mellan 1996-2001 arbetade Alex på heltid i verksamheten, främst som ansvarig för kundkontakter och marknadsföring i Stockholm. Numera spenderar Alex en stor del av året i Peru och sin älskade by Calca i Inkadalen. Ibland följer han med som reseledare på någon av våra rundresor. Hans personliga berätterlser om Perus historia och samhälle kryddat med anekdoter från ett rikt liv på två kontinenter, är mycket uppskattat av våra resenärer. Alex är mycket engagerad i arbetet med Stiftelsen Perus Vänner.


Enrique Loayza

Färdledare, kontaktperson i Lima

 

De senaste åren har vår medarbetare i Lima,  Enrique Loayza, fått ta ett allt större ansvar gentemot våra resenärer. Han är en mycket ambitiös ung man som på egen hand lär sig det svenska språket. Under 2004 avslutade han sin grundutbildning vid det främsta turistinstitutet i Lima och blev därmed den förste officiella guiden i Lima och Peru som är auktoriserad att guida på svenska! På sommaren 2004 besökte Enrique för första gången Sverige där studierna fortsatte med intensivkurs på Folkuniversitetet i Stockholm. Enrique som även kallas Kike har genom åren följt med på många av våra resor och numera leder han flera grupper själv. Samtidigt fungerar han som kontaktperson i Lima för de som reser skräddarsytt. Ofta är det Enrique själv som står på flygplatsen i Lima med flaggan i hand för att välkomna nya svenska turister till Peru!Ola Flykt

Färdledare

 

Ola Flykt från Kungsbacka kom första gången till Peru för snart 20 år sedan. Numera åker han tillbaka varje år och stannar gärna 2-3 månader åt gången tillsammans med sin peruanska fru Paola. Peru har blivit som ett andra hemland och bäst trivs Ola i de mest avlägsna och okända delarna. Inte minst nordöstra Peru och Chachapoyas området är en av favoriterna. Här har Ola funnit sig tillrätta i mindre byar som Cocachimba, där personliga kontakter med skollärare och lokalborna lett till en del mindre hjälpprojekt. Inte minst ordnade Ola så att skolans 30 elever fick åka på klassresa till museet i Leimebamba. Ola leder några av våra resor både i södra och norra Peru och är alltid öppen för äventyrliga förslag för de som vill komma till mer okända trakter!