Ecuador

Ecuador är ett av Sydamerikas minsta länder men samtidigt ett av de rikaste när det gäller natur och djurliv. Med vitt skilda ekologiska regioner och ett flertal reservat och nationalparker att besöka är detta en favoritdestination för den naturintresserade resenären.

Galapagosöarna är givetvis det självklara resmålet med sin unika natur och den ofattbara närheten till helt orädda djur. Regnskogen breder ut sig i landets östra delar och det finns ett flertal lodger, ofta belägna djupt inne i isolerade områden. För fågelskådaren är Ecuador ett riktigt paradis med områden som Mindo och Papallacta som är kända för sin artrikedom och goda chanser att se kolibrier i mängd.

Vulkanernas aveny löper söderut från huvudstaden Quito och erbjuder fantastiska landskap där Andernas berg och vulkaner är i fokus. Den mysiga staden Baños är en plats såväl för vila och avkopplande bad i varma källor, som spännande utflykter och cykelturer i en underbar miljö. I Quito kan man utforska den gamla koloniala stadskärnan med vackra kyrkor och kloster eller ta en tur till ekvatorlinjen som korsar genom landet. Indiankulturen är stark i hela landet och marknaden i Otavalo är känd för sina vackra och välgjorda hantverk.

Bokmärk permalänk.

Kommentarer inaktiverade.