Argentina

Välkommen till ett spännande och mångsidigt land som erbjuder besökaren hisnande naturupplevelser och myllrande storstadsliv. Storstaden Buenos Aires, slättlandet pampas och gaucho-kulturen, de mäktiga Iguazufallen i norr, vindistriktet Mendoza och de öde vidderna och storslagna landskapen i Patagonien är några höjdpunkter under en resa till Argentina.

Buenos Aires är en av Latinamerikas mest intressanta huvudstäder med enormt mycket att se och uppleva, shoppingstråken, de fina grillrestaurangerna, färgstarka kvarter som Boca och Palermo samt alla historiska platser.  En tur på Pampas går ofta till någon av boskapsrancherna kallad estancia där man äter gott och upplever gauchos skicklighet på hästryggen. Patagonien erbjuder spektakulära glaciärer utanför staden El Calafate, pingviner och valsafari vid Valdés halvön och kontinentens ände i det omtalade Eldslandet.

För livsnjutaren rekommenderas en tur upp till vindistriktet i Mendoza med intressanta besök på vinodlingar och boende i en underbar miljö i Andernas berg. Kombinera med de mäktiga Iguazufallen i norra delen av landet, belägna i en grönskande och fuktdrypande regnskog. Från Buenos Aires kan man på ett enkelt sätt fortsätta till grannlandet Uruguay med besök i kolonialstaden Colonia eller badorten Punta del Este.

Bokmärk permalänk.

Kommentarer inaktiverade.